Bestrating

Bestrating

Over bestrating is veel te zeggen. Er zijn zoveel variaties, mogelijkheden en indelingen, dat het bijna onmogelijk is één vuistregel aan te geven waarmee uw vraag over bestrating is te beantwoorden. Wel kunt u een paar basisregels gebruiken om als uitgangspunt te gebruiken :

Er moet een voldoende stevig zandbed onder worden aangebracht.

Bestrating laat weinig regenwater door, er moeten dus maatregelen worden genomen om het regenwater goed te kunnen afvoeren.

In een tuin waar u een rustieke sfeer wilt oproepen is het verstandig een bestrating met een niet te opvallende kleur en structuur toe te passen.

In een tuin met een moderne of zakelijke uitstraling mag de bestrating een wat meer dominante rol vervullen en daarom met een opvallender kleur of structuur worden toegepast.

Halfverhardingen zoals grind en split kunt u toepassen op alle paden in de tuin, maar moeten worden opgesloten tussen twee opstaande randen om te voorkomen dat het materiaal door de hele tuin verspreid wordt.

Voor bestrating die door een auto wordt belast moet zowel aan materiaal als ondergrond zwaardere eisen worden gesteld dan aan de doorsnee sierbestrating.